Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Καλοκαιρι vs Χειμωνας.

Ηρθε το καλοκαιρι και εισαι χαρουμενος παρολο που εισαι χοντρομαλακας. Εχεις πεισει τον εαυτο σου πως υπαρχουν τουλαχιστον 4 λογοι για να εισαι χαρουμενος
αυτην την εποχη. Χαιρεσαι το ιδιο ομως οταν ερχεται ο χειμωνας; Οχι. Θα σου αποδειξω οτι ο χειμωνας ειναι πιο μουναρα απο το καλοκαιρι. '' Μαλακιες λες, κανεις δεν ειπε οτι το καλοκαιρι ειναι πιο ωραιο απο το χειμωνα.'' Α ναι, για αυτο απο τις 2 Οκτωβριου βαζεις στατους '' se 145 mines kalokairaki ksana!! ''. Το αντεπιχειρημα '' χειμωνα εχουμε σχολειο-σχολη-χορευτικο-στιβο
 ενω το καλοκαιρι οχι, δεν θα το λαβω υποψην γιατι ειμαι 45 χρονων. 

Παραθετω λοιπον καποια χαρακτηριστικα του καλοκαιριου σχολιαζοντας τα με αρνητικη προδιαθεση, ιδρωμενος, τρωγοντας καρπουζι που δεν χορταινει και με χαλια μαλλι επειδη πριν λιγο γυρισα απο την παραλια.

''Το καλοκαιρι πηγαινω για μπανιο ρε Γιωργο.''

 Και εγω πηγαινω για μπανιο. Ειναι ωραια καπως. Ξερεις ομως τι το κανει να φαινεται τοσο ωραιο ; Η ζεστη στο γαμημενο το σπιτι σου εξ'αιτιας του πατερα σου που δεν αγοραζει κλιματιστικο επειδη ειναι φτωχος και επιστατης σε καποιο γυμνασιο. 
''Γιαννακη ελα λιγο μαζι μου τουαλετα. Μη φοβασαι.''
 Το χειμωνα ποτε δεν σκεφτηκες να πας για μπανιο. Δεν το εχεις καν αναγκη. Να γιατι ειναι τοσο πουστρακι το καλοκαιρι : γιατι ειναι γεματο αναγκες οι οποιες στην ουσια ειναι απλα πραγματα, που οταν τα πραγματοποιεις σου φαινονται γαματα και τελεια. Ειναι απλο. Ζεστη -> δροσια. Φωτια-> νερο. Παρθενος-> αυτοκτονια. 

 Stan.

Δεν υπαρχει πιο ιδανικος εκπροσωπος του καλοκαιριου απο αυτο το παιδι. Ειναι γεματος φωτεινα χρωματα πανω του, τραγουδαει ολη την ωρα και διψαω επειδη λεει συνεχεια κατι για θαλασσα και μου κανει αυθυποβολη. Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να βρω επιχειρηματα για να σας πεισω οτι ειναι ενας μαλακας παγωνι με σκατενια φωνη-τραγουδια-μαλλια-μανα. Ετσι λοιπον θα τον συγκρινω με τον ιδανικοτερο εκπροσωπο του χειμωνα. Τον αη Βασιλη. Ο αη Βασιλης φερνει δωρα στο παιδια. Ο Stan λεει δικαιολoγιες του τυπου οτι δεν του φτανουν τα λεφτα. Ο αη Βασιλης ειναι χοντρος και στα αρχιδια του. Ο Stan βαφει τα μαλλια του περιεργο χρωμα για να εστιαζουμε την προσοχη μας εκει και να μην προσεχουμε πως ειναι χοντρος. 
Δεν βρηκα φωτο που να φαινεται και χοντρος και βαψομαλλιας. Σορρυ.
 Και το πιο σημαντικο : ο αη Βασιλης δεν υπαρχει, αρα δεν μας πρηζει το μπουτσο ολη την ωρα. 

Βερμουδα.

Ρε μαλακα μην μου πεις πως εχεις πανω απο 3 βερμουδες. Και επισης μην μου πεις πως εχεις μανα που τις πλενει στο σωστο timing. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ μην μου πεις πως μια απο αυτες τις βερμουδες δεν ειναι μπλε με λουλουδακια

 που την εχεις απο τη δευτερα λυκειου και για καποιο λογο δεν την εχεις πεταξει με ολη τη δυναμη σου απο το μπαλκονι ακομα. Το καλοκαιρι βγαινεις περισσοτερο απο το χειμωνα και ταυτοχρονα εχεις λιγοτερα καλοκαιρινα ρουχα απο χειμωνιατικα. Μπασταρδο πραγμα, με αποτελεσμα το χασμα μεταξυ εσενα και των ωραιων πλουσιων με ακριβες βερμουδες να μεγαλωνει. ''Σιγα ρε μαλακα, εχω πολλα σορτσακια.'' Οχι γλυκε μου, το τρυπιο σορτσακι απο την ομαδα βολλευ του λυκειου με τον αριθμο 83 πρεπει να το δωσεις στα παιδακια απο την Αφρικη να το φανε, και με το αλλο που σου πηρε η νονα σου προπερσυ συγκαιγεσαι επειδη ξυριζεσαι μεχρι εκει που το μαγιω καλυπτει το μπουτι σου. 

Λεφτα.

Η πρωτη βδομαδα του καλοκαιριου περασε τελεια για σενα. Πηγαινες θαλασσα, εβγαινες εξω καθε μερα και παρηγγειλες για πρωτη φορα στη ζωη σου μοχιτο επειδη πηρε και η Μαριαννα. Τωρα τελευταια ομως ο μπαμπας σου αρχισε να σου δινει μπουνιες στο στομα φωναζοντας σου ''ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗ ΜΑΜΑ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ.'' Εχει δικιο ο κυριος Αντωνης. Κανονισες να πας Ροδο ενω δεν εχεις πανω απο 2 ευρω. Και τωρα ερχομαστε στην ουσια. Το χειμωνα εχεις σχολη. Οι γονεις σου σου στελνουν λεφτα για να παραγγελνεις κρεπα το μεσημερι και να πηγαινεις Κομοτηνη στον Κλεανθη την μερα που εχεις εργαστηριο.
 Τωρα δεν εχεις καμια δικαιολογια για να σου δωσουν λεφτα. Ο πατερας σου δεν προκειται να πιστεψει οτι χρειαζεσαι λεφτα για να κανεις εκτρωση γιατι εισαι αγορι. Η ασχημη. Αγαπα λοιπον το χειμωνα και σταματα να κανεις ηλιοθεραπεια γιατι θα παθεις καρκινο. 


 Οσον αφορα τα παγωτα, τις διακοπες, το κολυμπι και το να βλεπεις μουνια παντου: Oοοοολα αυτα μπορεις να τα κανεις, να τα φας, να τα δεις κλπ ΚΑΙ τον χειμωνα. Δεν ειναι ξεχωριστο το καλοκαιρι. Ξεχωριστο ειναι να ζωγραφιζεις τελεια με τα ποδια, η κατι τετοιο. Ο χειμωνας ειναι πολυ πιο γαματος απο το καλοκαιρι. Αν και το σκι ειναι για το μπουτσο επειδη δεν ξερω.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου