Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο Κανακης στη Σιερα Λεονε.

Καταρχας τα μαυρακια ειναι πιο ωραια απο αυτον.
 Εκτος απο αυτο δεξια

Ενταξει. Αργησαμε αλλα περιμεναμε τον Κανακη να παει στη Σιερα Λεονε. Τωρα που πηγε λοιπον, ειναι η ωρα να βγουμε να πουμε κι εμεις (οπως ολοι) τη γνωμη μας πανω στο θεμα. Οπως ισως θυμαστε απο παλαιοτερα αρθρα, διατηρουμε ενα κατι σαν μισος για τον ασχημο. Απλα επειδη ειμαστε ορθολογιστες και δεν εχουμε εμπαθειες, να ξερετε, δεν υπαρχει καπνος χωρις φωτια. Δεν ξυπνησαμε μια μερα και ειπαμε "ο Κανακης ειναι υποκριταρος επειδη ριχνει πορτες στο μαγαζι του και η σοδα κανει 16 ευρω και χρεωνει τις ξαπλωστρες στο μπιτσ μπαρ". Το 1997 βγηκε μια ταινια. Ο Νικητης λεγεται και παρτε και το λινκ. 
Αυτην την ταινια, οποιος ειναι κατα του στρατου και της οποιας προπαγανδας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ. Σοβαρα δε βαριεσαι να τη δεις αν την ξεκινησεις. Τεσπα. Αααααν βαριεστε θα κανουμε μια μικρη σουμα τωρα. Ας ξεκινησουμε λεγοντας οτι ειναι παραγωγη του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Αφορα το ποσο γαματος ειναι ο στρατος και πως αν δοκιμασεις γκορντονσπεις μπορεις να γινεις εμπορος οπλων. Περιπου. Ρεσιταλ φασιστικης και μιλιταριστικης προπαγανδας σε μια σκουπιδοπαραγωγη που μονο αν σε εκφραζει συμμετεχεις. Η ταινια ειναι γεματη γνωστους ηθοποιους. Δυο εξ αυτων ειναι γνωστοι δημοσιοι επικριτες του συστηματος, μπλα μπλα μπλα. Σεφερλης και Κανακης. Ο Σεφερλης στο ρολο του παιδιου που πηγε στρατο και εμαθε το μαθημα του και συνειδητοποιησε οτι ειναι το καλυτερο σχολειο στη ζωη του ανθρωπου (ρολο που στεναχωριεσαι και απογοητευεσαι να τον βλεπεις) και ο Κανακης λοχιας, λοχαγος κατι τετοιο (παιζει να ειναι και το ιδιο;) στο στρατο. Οχι λοιπον. Δε γινεται να κανεις επιθεωρησεις κυριε Σεφερλη και να ανεχεσαι να παιζεις σε τετοια σκουπιδια. Κι εσυ Κανακη... ενταξει χεζω. Ξεφυγαμε λιγο με το αριστουργημα. Ισως σηκωνει ολοκληρο αρθρο αυτη η ταινια. Θα δουμε.


Παμε στη Σιερα Λεονε. Η μαλλον δεν παμε. Μακαρι να μπορουσαμε να παμε. Και μην ακουσω κανεναν να μου ξαναπει: 
"Αν εισαι μαγκας ας πηγαινες κι εσυ να ζησεις εκει ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ!"
Σοβαρα μιλαμε για ονειρο ζωης. Το μερος ειναι εξωτικο. Δηλαδη τι αλλο θελει καποιος οταν παει διακοπες; Ολοι οσοι πανε διακοπες λενε "Θελω να παω σε ενα εξωτικο μερος, με φυση, με αλλους πολιτισμους, α και θα κατσω μια βδομαδα". ΟΛΟΙ. Που θελω να καταληξω; Μα φυσικα στο οτι ο Κανακης εκει περασε ΤΕΛΕΙΑ. Και δεν ειναι κακο να περασεις τελεια, ουτε πρεπει να σε μαστιγωνουν για να πουμε οτι εκανες φιλανθρωπια. Αλλα οχι να παρουσιαζεσαι ως ηρωας. Ενας πλουσιος ανθρωπος, πηγε διακοπες σε ενα γαματο εξωτικο μερος, για 1 βδομαδα και ολα καλα. Ουτε τον εβαλαν να σκαβει πολυ, ουτε να κουβαλαει γοριλλες. Και μαλλον δεν πληρωσε και τιποτα. Παραλληλα με ολα αυτα, εκανε αρκετα καλο στην εικονα του σε ολους. Εκτος απο εμας. Θεωρω λοιπον εγω, με την εμπαθεια και τη ζηλεια που με δερνει για τον Κανακη, οτι μονο κερδισε απο αυτο το γεγονος. Η αληθεια ειναι οτι κερδισε και η action aid αφου, καλως η κακως επηρεαζει την κοινη γνωμη, και μετα την εκπομπη ολοι θυμηθηκαν και υιοθετησαν απο ενα ομορφο βρωμερο μαυρακι. Εκ του αποτελεσματος λοιπον, εκ μερους των μαυρακιων ανα τον κοσμο, ευχαριστουμε τον κυριο Κανακη για την συμβολη του στη διαφημιση της action aid. 

Ο ενας απο τους δυο μας ειδε την εκπομπη (ο αλλος εκανε το σεξ), και εχοντας μισος και αρνητικη προδιαθεση, παρατηρουσε, σε ενα σκοτεινο δωματιο και σιωπηλος σαν κομπρα, το καθε βημα του Κανακη και την καθε λεξη του για να βρει αρνητικα πραγματα να πει. Ας παραθεσουμε εδω καποιες παρατηρησεις του Γιωργακη. Ο Κανακης λοιπον εκανε αρκετες φορες, αμεσα η εμμεσα, την λαικιστικη καραμελα συγκριση μεταξυ της δυτικης κοινωνιας και των ανθρωπων της Σιερα Λεονε με σκοπο να δειξει οτι εμεις ειμαστε πλουσιοι και χαρουμενοι και αχαριστοι με αυτα που εχουμε και εκει ειναι δυστυχισμενοι και περιμεναν πως και πως να παει καποιος να τους δωσει δωρα. Σκατα. Δυστυχισμενοι ειναι πολυ περισσοτεροι δυτικοι παρα σε τετοιες περιοχες. Μπορει εδω να εχουμε καποιες ανεσεις, αλλα παραλληλα εχουμε στρες, καταθλιψη και πουτανες γυναικες. Και γενικοτερα κατεστραμμενη ψυχη. Εκει ολο χορευουν και τσιμπουκωνονται ολοι μεταξυ τους και περνανε μια χαρα. Οι βιοποριστικες αναγκες τους ειναι σημαντικες, αλλα ειμαι σιγουρος οτι ο,τι δυτικο δωρο και να τους δωσεις (περα απο φαγητο και ρουχα) θα το χρησιμοποιησουν για σφυρι η για οπλο. 
Η ουσια ειναι οτι αυτος ο αθωος τροπος ζωης
πλησιαζει περισσοτερο στην ευτυχια απο τον δικο μας.
Επισης σε καποιες περιπτωσεις χρησιμοποιουσε φθηνες υπερβολες, προσβαλλοντας τη νοημοσυνη μας, για να φανει συγκινητικος. Πχ) Επρηζε ενα κοριτσακι να παει να τον φιλησει και, αφου το απειλησαν απο την παραγωγη οτι θα του σκοτωσουν την οικογενεια, μετα απο μιση ωρα, πηγε και σχεδον τον φιλησε (γιατι ουτε καν τον ακουμπησε). Επειτα ο Κανακης εκανε το εξης σχολιο. "Αναμφιβολα το ωραιοτερο φιλι που εχω δεχτει ποτε στη ζωη μου". Ενταξει εκει το γαμησε τη μανα μαλακα. Πρωτα απ΄ολα λενε οτι εχει γαμησει τη Μουστακα. 
Η Χριστινα η Μουστακα.
Ποιος ειναι αχαριστος τωρα ρε θειτσο;


Εν τελει. Ειναι τελειως ανθρωπινο και φυσιολογικο καποιος να κανει κατι για να βοηθησει αλλους ανθρωπους. Ειδικα οταν εχει να κερδισει κιολας απο αυτο. Αρα προς τι τοσος ντορος; Γιατι τετοια λατρεια για τον Κανακη; Α ναι. Μαλλον σας αρεσει το χιουμορ του στο ραδιο αρβυλα. Οχι τωρα θελω να πω και για το χιουμορ του. Λοιπον. Το φασμα της αστειοτητας κατα τον Κανακη αποτελειται ΜΟΝΟ απο το "λεω το αντιθετο απο αυτο που ειναι, με ειρωνικο υφος και σε συνδιασμο με το οτι ειμαι ασχημος ο κοσμος θα γελασει" Πχ.1) Βγαινει ο Τσιπρας και μιλαει με εκεινα τα θεικα σκατενια αγγλικα του, και το χιουμοριστικο σχολιο του Κανακη ειναι "ο Αλεξακης μας εδωσε παλι ρεσιταλ αγγλικων". Πχ.2) Ειναι να δειξουν το βιντεο με τον σπικερ που βαριεται να μιλησει σε αγωνα τοπικου πρωταθληματος, και το χιουμοριστικο σχολιο του Κανακη ειναι "Τωρα θα παρακολουθησουμε εναν καταπληκτικο σπορτκαστερ που ειναι ο καλυτερος στην ελλαδα και πρεπει τετοιους να βλεπουμε πιο συχνα στο τσαμπιονς λιγκ και μας καθηλωσε ολους με το σχολιασμο του." Πχ.3 και τελευταιο) Βγαινει ενας συνταξιουχος και βριζει σε καποια πρωινη εκπομπη και εχει απολυτο δικαιο. Χιουμοριστικο σχολιο Κανακη "Αντε ρε αλητη. Δε σου φτανουν τα 200 ευρω να βγαλεις το μηνα. Κρατικοδιαιτε. Που βγαινεις να πεις για τους πολιτικους μας. Τα καμαρια μας. Που μαχονται για το καλο της χωρας". ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; Την επομενη φορα που θα δειτε ραδιο αρβυλα παρατηρηστε το και μονοι σας. Το κανει 65 φορες σε καθε εκπομπη. Μονο ο Παναγιωτοπουλος ειναι λιγο οκ εκει. Επειδη ακουει ροκ.

Αυτα.

4 σχόλια: